Middag

Thailandsk Kylling Satay: En Smaksrik Reise til Det Fjerne Østen


Velkommen til en smakfull reise til Thailand med en av deres mest elskede retter – Kylling Satay. Dette er en rett som fanger essensen av thailandsk matlaging med sine saftige kyllingspyd, dyppet i en fyldig og krydret peanøttsaus. Ikke bare er det en fryd for smaksløkene, men det er også en enkel rett å tilberede hjemme, og den er perfekt for enhver anledning fra middagsbordet til grillfesten i hagen.

Smaksopplevelse fra Det Fjerne Østen

Thailandsk Kylling Satay er mer enn bare en matrett – det er en smaksrik opplevelse som tar deg med på en kulinarisk reise gjennom gatene i Bangkok og over de eksotiske øyene i Thailand. Med sine aromatiske krydder, søte og salte smaker, og en fyldig peanøttsaus, er dette en rett som vil fortrylle dine smaksløker og etterlate deg ønsker mer.

Ingredienser:

For Kylling Satay:

  • 500 g kyllingbryst, skåret i tynne strimler
  • 1/4 kopp kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss rød karripasta
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 ss limejuice
  • 1 ss olivenolje
  • Tynne tre- eller bambusspyd, bløtlagt i vann

For Peanøttsaus:

  • 1/2 kopp peanøttsmør
  • 1/4 kopp kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss limejuice
  • 1 ts rød karripasta (valgfritt, for ekstra varme)
  • 1 fedd hvitløk, knust (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. I en bolle, bland sammen kokosmelk, soyasaus, fiskesaus, brunt sukker, rød karripasta, knust hvitløk, limejuice og olivenolje. Tilsett kyllingstrimlene og la det marinere i minst 1 time, helst over natten.
  2. Træ kyllingstrimlene på de bløtlagte spydene.
  3. Forbered peanøttsausen ved å blande peanøttsmør, kokosmelk, soyasaus, brunt sukker, limejuice og eventuelt rød karripasta og hvitløk i en kjele. Varm forsiktig opp sausen mens du rører, til den blir glatt og varm. Tilsett litt vann om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens.
  4. Grill kyllingspydene over middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte og har fått fine grillstriper.
  5. Server kylling satay varm, sammen med peanøttsausen som dypp. Dryss gjerne litt hakket koriander eller grovhakket peanøtter på toppen som pynt.

Nyt Det Eksotiske Måltidet

Thailandsk Kylling Satay er ikke bare en rett, det er en opplevelse. Med sine smakfulle krydder, mørt kyllingkjøtt og fyldige peanøttsaus tar denne retten deg med på en kulinarisk reise til det fjerne Østen. Så, ta frem grillen, forbered sausen og nyt det eksotiske måltidet hjemme i din egen hage eller ved middagsbordet med venner og familie!