Innledning
Hei og velkommen tilbake til matbloggen min! Sommeren er her, og det betyr grillsesong. I dag har jeg en herlig grillmeny som vil imponere gjestene dine: Grillspyd, grillet paprika og aubergine, servert med hjemmelaget tzatziki, aioli og BBQ saus, samt grillede halve poteter. Denne kombinasjonen av smaker og teksturer er en sikker vinner for enhver utendørs sammenkomst.
Grillspyd
Ingredienser:
- 400 g kyllingfilet eller biff, kuttet i terninger
- 1 rød paprika, kuttet i biter
- 1 grønn paprika, kuttet i biter
- 1 stor løk, kuttet i biter
- Olivenolje
- Salt og pepper
- Tørkede urter (som oregano eller timian)
Fremgangsmåte:
- Træ kjøtt og grønnsaker vekselvis på spyd.
- Pensle med olivenolje og krydre med salt, pepper og urter.
- Grill spydene på middels varme til kjøttet er gjennomstekt og grønnsakene er møre.
Grillede Grønnsaker
Ingredienser:
- 1 stor aubergine, skåret i skiver
- 2 røde paprika, delt i store biter
- Olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Pensle grønnsakene med olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Grill på middels varme til de er møre og har fine grillstriper.
Tzatziki
Ingredienser:
- 500 g gresk yoghurt
- 1 agurk, revet og godt avrent
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
- Frisk dill, hakket
Fremgangsmåte:
- Bland sammen alle ingrediensene og la tzatzikien hvile i kjøleskapet en stund før servering.
Aioli
Ingredienser:
- 1 eggeplomme
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 dl olivenolje
- 1 ts sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Pisk sammen eggeplomme og hvitløk.
- Tilsett olivenolje gradvis mens du pisker, til aiolien tykner.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
BBQ Saus
Ingredienser:
- 1 dl ketchup
- 2 ss brun sukker
- 2 ss eplecidereddik
- 1 ss Worcestershire-saus
- 1 ts røkt paprika
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene i en kjele.
- Kok opp og la det småkoke i noen minutter.
Grillede Halve Poteter
Ingredienser:
- 1 kg små poteter, delt i halve
- Olivenolje
- Salt og rosmarin
Fremgangsmåte:
- Kok potetene til de er nesten møre.
- Pensle med olivenolje og krydre med salt og rosmarin.
- Grill på middels varme til de er gylne og sprø.
Avslutning
Denne grillmenyen er perfekt for sommerkvelder ute. De saftige grillspydene, de smakfulle grønnsakene, og de varierte tilbehørene vil garantert imponere dine gjester. Husk å nyte maten og det gode selskapet!
God grilling og nyt måltidet!