Å utforske forskjellige kulturers matlaging er som å ta en smakfull reise rundt om i verden, og i dag skal vi ta en tur til Filippinene med en klassisk rett – Adobo. Filippinsk Adobo er en rett som er rik på smak, historie og tradisjon, og det er en av de mest kjente og elskede rettene fra Filippinene.

Historien bak Adobo

Adobo har dype røtter i Filippinenes historie og kultur. Opprinnelig laget for å konservere maten i den varme og fuktige klimaet på øyene, har denne retten blitt et kjærkomment innslag ved ethvert filippinsk middagsbord. Basert på en enkel kombinasjon av eddik, soyasaus, hvitløk og krydder, er Adobo en rett som er enkel å tilberede, men likevel utrolig smakfull og tilfredsstillende.

Ingredienser:

  • 1 kg kyllinglår eller svinekjøtt, kuttet i biter
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 1/2 kopp hvit eddik
  • 5 fedd hvitløk, knust
  • 1 løk
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 ts hel svart pepper
  • 3 laurbærblader
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 kopp vann
  • 2 ss olje (for steking)

Fremgangsmåte:

  1. I en stor gryte, varm opp oljen over middels varme. Tilsett hvitløk og løk, stek til den blir gyllen og duftende.
  2. Tilsett kjøttet i gryten og brun det på alle sider.
  3. Tilsett soyasaus, ingefær, eddik, vann, hel svart pepper, laurbærblader og brunt sukker i gryten. Rør godt sammen.
  4. Reduser varmen til lav og la Adoboen småkoke i ca. 30-40 minutter, eller til kjøttet er mørt og sausen har tyknet.
  5. Server Adoboen varm, gjerne med dampende varmt hvit ris.

Nyt Filippinenes Smaker

Filippinsk Adobo er ikke bare en rett for magen, det er også en rett som hyller Filippinenes rike kultur og tradisjoner. Med sine dype, krydrede smaker og saftige kjøttbiter, er denne retten en smaksopplevelse du ikke vil gå glipp av. Så inviter venner og familie til bordet og nyt en bit av Filippinene med denne deilige Adobo-oppskriften!